vacature links sitemap voorwaarden disclaimer privacy- en cookieverklaring route  

  Kerk te Barneveld  
     
 

In september 2006 kreeg Heko Spanten bv de opdracht om de gelamineerde houten spanten, gordingen en liggers te mogen leveren en monteren voor de dakconstructie van de nieuw te bouwen kerk van de Ger. Gem. in Ned te Barneveld. Ook hebben wij de berekeningen van de houtconstructie voor onze rekening genomen.
De hoofdconstructie bestaat uit 7 geknikte hoofdspanten die meer dan 35 meter overspannen. Het ging om ruim 170 m3 gelamineerd hout. De houtsoort die is toegepast betreft vurenhout. Men heeft er voor gekozen om al het gelamineerde hout wit te schilderen. Gezien de grote hoogte en het gewicht van de geknikte spanten hadden wij 4 kranen nodig om alles te kunnen monteren. Drie kranen dienden ervoor om het spant te tillen en één kraan was nodig om iemand in een bakje alles te laten vastschroeven. De totale montagetijd van het gelamineerde hout heeft ongeveer 4 weken in beslag genomen.
Inmiddels hebben wij ons gelamineerde hout t.b.v. de dakconstructie geleverd en gemonteerd. De rest van de bouw is nog in volle gang en zal nog tot ongeveer midden 2008 duren.
Wij van Heko Spanten bv uit Ede zijn trots om aan dit mooie kerkgebouw onze bijdrage te hebben kunnen leveren.

 
     
 
Architect Van Beijnum Architecten Amerongen
Oplevering 2006
Houtsoort Vuren
Aannemer Hardeman Lunteren
Opdrachtgever Ger. Gem. in Ned te Barneveld
Aantal m3 210 m3
 
     
 
 

 

 
 
 

 

 
 

Heko Spanten is leverancier van:

Novatop houten vloerelementen
 
Rijksweg 39 - 6718 WK EDE - 0318-571641 - info@hekospanten.nl - FSC ®