vacature links sitemap voorwaarden disclaimer privacy- en cookieverklaring route  

  Sportcomplex De Estafette Nieuw-Vennep  
     
 

In Nieuw-Vennep zijn zaterdagochtend 7 juli om 9 uur 2007 de deuren van de zwembaden van het nieuwe multifunctionele sportcomplex De Estafette geopend. Ook de andere voorzieningen van het gebouw zoals de SportPlazaClub, de sauna en de horecagelegenheid zijn dan open voor het publiek. De sporthal van De Estafette is al sinds vorige zomer in gebruik.
Los van het fraaie uiterlijk van het gebouw dat ontworpen is door Architects & Urban Designers FaulknerBrowns uit Newcastle en gebouwd door van den Belt Bouw & Ontwikkeling, is de accommodatie vooral bijzonder door het gebruik van schitterende natuurlijke materialen zoals gelamineerd hout waaronder gebogen liggers van 38 meter lang, hout en natuurstenen vloeren. Het gebruik van deze materialen schept een warme en indrukwekkende sfeer.
Het gebouw heeft drie overdekte zwembassins en twee baden buiten.
Het overdekte deel heeft een wedstrijdbad van 15 x 25 meter met 6 banen, een beweegbare bodem en een duikplank. Verder is er een instructie-doelgroepenbad van 10 x 20 meter, ook met beweegbare bodem en een waterspeelplaats voor peuters en kleuters.
Buiten zijn twee roestvrijstalen bassins: een halfdiep/diep wedstrijdbad van 15 x 25 meter en een peuter- en kleuterbad.
De binnenbassins en het 25-meter buitenbad hebben een drenkelingen-detectiesysteem.
Er is ook een lig- en speelweide.

In het gebouw zijn verder een sporthal van 28 bij 48 meter, een klimmuur en een tribune voor 600 toeschouwers. Daarnaast zijn er een fitnessruimte met multifunctionele bewegingsruimte, een sauna, een zonnestudio, vergaderruimtes, verenigingsruimten voor ‘natte’ sporten en voor zaalsporten en een horecavoorziening.

 
     
 
Architect Architects & Urban Designers FaulknerBrowns uit Newcastle
Oplevering 2006
Houtsoort Vuren en geïmpregneerd grenen
Aannemer Belt Bouw & Ontwikkeling te Twello
Opdrachtgever -
Aantal m3 ca. 250m3
 
     
 
 

 

 
 

Heko Spanten is leverancier van:

Novatop houten vloerelementen
 
Rijksweg 39 - 6718 WK EDE - 0318-571641 - info@hekospanten.nl - FSC ®